Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας , ζητεί ο Φώτης Αλεξόπουλος



Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας , ζητεί ο Φώτης Αλεξόπουλος


Οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Ηλεία  κατά τις τελευταίες ημέρες , και κατά συνέπεια επλήγη και το εισόδημά τους, πρέπει σήμερα να στηριχθούν, καθότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ιδιωτικής πτώχευσης   Δηλώνει ο Φώτης Αλεξόπουλος με επιστολή του στον ΕΛΓΑ  .
Ο Φώτης Αλεξόπουλος Π. Αναπληρωτής Βουλευτής Νομού Ηλείας  τονίζει  την ανάγκη να γίνει άμεσα η αυτοψία από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική εικόνα της ζημιές και να μπορέσουν έτσι να αποζημιωθούν για τις ζημιές.
Μεταξύ των Άλλων ο κ. Αλεξόπουλος ζητεί από τον ΕΛΓΑ να αποζημιωθεί όλο το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο καθώς και να δοθεί ολική αποζημίωση για τα αγροτικά προϊόντα που έχουν πάθει ζημιές . ( Ελιές, πατάτες, υπαίθρια Μαρούλια& Κουνουπίδια  κ.λ.π
 Επίσης ο κ. Αλεξόπουλος ζητεί να παγώσει η πληρωμή όλων των δανείων για όσους είναι κατά επάγγελμα αγρότες .
 Τέλος, θεωρεί ότι θα πρέπει άμεσα να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια με άτοκη πενταετή περίοδο για αποκατάσταση των γεωργικών δραστηριοτήτων και κατά επέκταση την άμεση σταδιακή αποκατάσταση της Ηλειακής αγοράς και οικονομίας .
Βαρθολομιό Ηλείας
25/10/2014